Kijktip – Leren op de werkplek in één oogopslag

Datum: 6 juni 2023
Auteur: Loes Veltman

Metis heeft een reeks aan webinars en blogs gepubliceerd, waarin je alles ziet, leest en hoort over hoe je werkplekleren kunt implementeren in het onderwijs. Of je nu liever kijkt of leest: je vindt het hier.

WEBINARS KIJKEN

De webinars kun je terugkijken met onderstaande links. Tevens bevat elke webinar de PowerPoint presentatie die je gratis als naslagwerk kunt gebruiken.

Webinar 1: ‘Ontwerpen van leren op de werkplek’.

In deze webinar vertelt Peter aan welke aspecten je moet denken wanneer je aan de slag wilt gaan/gaat met werkplekleren. Klik hier voor de link naar de webinar:

Ontwerpen van leren op de werkplek (metis-onderwijsadvies.nl)

Webinar 2: ‘Begeleiden van leren op de werkplek’

Als je eenmaal denkt aan het leren op de werkplek, is begeleiding daar een essentieel onderdeel van. Hoe pak je dat dan aan? Kijk dan naar de volgende webinar:

Begeleiden van leren op de werkplek (metis-onderwijsadvies.nl)

Webinar 3: ‘Beoordelen op de werkplek’

Tot slot, is het ook belangrijk om te weten hoe je dan het beste kan beoordelen op de werkplek en op basis waarvan je welke beslissing neemt. Kijk daarvoor naar de volgende webinar:

Beoordelen en beslissen op de werkplek (metis-onderwijsadvies.nl).

 

BLOGS LEZEN

Wil je toch liever lezen dan kijken? Dan kan je de volgende blogs erop naslaan!

Blog 1: ‘Wat is werkplekleren eigenlijk en hoe ontwerp je het? Link: JUNI-REEKS over Werkplekleren (metis-onderwijsadvies.nl)

Blog 2: Hoe begeleid je leren op de werkplek’. Link: JUNI-REEKS deel 2: Hoe begeleid je het leren op de werkplek? (metis-onderwijsadvies.nl)

Blog 3: Doelgericht reflecteren tijdens werkplekeren;. Link: JUNI-REEKS DEEL 3: Doelgericht reflecteren tijdens het werkplekleren (metis-onderwijsadvies.nl)

Blog 4: werkplekleren en beoordeling van professionele ontwikkeling. Link: JUNI-REEKS DEEL 4: Werkveldleren en het beoordelen van de professionele ontwikkeling. Hoe dan? (metis-onderwijsadvies.nl)

 

Up-do-date blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *