kijktip

Trekken aan een levende ezel:
waar motiverende gespreksvoering kan helpen bij het werkelijk veranderen

We kennen het allemaal, ook bij ons zelf: je wéét wel dat je iets moet veranderen (stoppen met roken, meer sporten, niet nagelbijten), maar je doet het toch niet. In jouw rol als docent en didactisch coach kom je dit soort ambivalent natuurlijk ook bij studenten tegen: ze wéten wel dat ze die taak moeten afronden en inleveren, maar ze krijgen zich maar heel moeilijk in de actiemodus (lees: allerlei vormen van uit- of afstelgedrag).

Niemand laat zich graag overtuigen

In deze lezing van Sergio de Pluijm ter promotie van zijn boek Coachen 3.0, deel 1, neemt hij zijn publiek mee in hoe je coachees (studenten, medewerkers, cliënten) via motiverende gespreksvoering echt in beweging krijgt. Hij vertelt over de reparatiereflex die je als coach kunt hebben, en dat dat meestal exact het omgekeerde teweegbrengt. Hij neemt je mee in het belang van verandertaal ontlokken en geeft je tot slot 5 hele concrete vragen om mee te oefenen.

Een lezing die niet alleen vermakelijk is om naar te kijken, maar ook een mooie inleiding of opfrisser in motiverende gespreksvoering.

Wil je het korter?

Kijk dan vanaf minuut 18 t/m 37! Wil je alleen de 5 vragen die je helpen bij het voeren van een motiverend gesprek? Kijk dan op minuut 37.

 

Wat is jouw ervaring?

Heb jij ervaring met motiverende gespreksvoering en wil je ons graag vertellen hoe dit heeft geleid tot werkelijke verandering? Laat het ons weten! Het mooiste verhaal publiceren we op onze site, en belonen we met het boek van Sergio Pluijm!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

Vul je emailadres en je naam in

om de casestudy te bekijken

You have Successfully Subscribed!

× Stel je vraag via WhatsApp