Pieter van den Hoogenband over onderwijs en sport.

Datum: 21 juli 2021
Auteur: Metis Onderwijsadvies

Een interview uit 2018 met Pieter van den Hoogenband over de relatie tussen onderwijs en sport, ter voorbereiding op het High Impact Teaching Event van 2018.

Pieter van den Hoogenband is Chef de Mission tijdens de Olympische Spelen in Tokio in 2021. In dit interview gaat Pieter in op vertrouwen als basis om te leren en te ontwikkelen, de rol van intrinsieke motivatie en de passie om te groeien.

Talentontwikkeling als onderdeel van sport en onderwijs komt uitgebreid aan bod. Rijk aan anekdotes vanuit zijn succesvolle Olympische carrière legt Pieter moeiteloos de relatie met het onderwijs. Is bijvoorbeeld het vertrouwen van een coach in de sporter te vergelijken met het vertrouwen van een docent in een student? Is de kwaliteit van de feedback waar een sporter mee werkt te vergelijken met het belang van informatierijke feedback die een student nodig heeft? En is het 15 jaar werken aan 1,5 seconde tijdwinst in het zwembad te vergelijken met het permanent werken aan professionalisering als docent?

Interessante vragen die aan de orde komen in het interview.

Up-do-date blijven?

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in
0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *